SpaceX vypouští 20 satelitů Starlink na letu Falcon 9 z Vandenberg Space Force Base – Spaceflight Now | Acamprol

SpaceX vypouští 20 satelitů Starlink na letu Falcon 9 z Vandenberg Space Force Base - Spaceflight Now
Hromada satelitů SpaceX Starlink, která zahrnovala prvních šest s funkcemi Direct to Cell. Dávka byla vypuštěna na misi Starlink 7-9, která odstartovala z Vandenberg Space Force Base 2. ledna 2024. Obrázek: SpaceX

SpaceX odstartovala víkend vypuštěním další várky svých satelitů Starlink. Mise nazvaná Starlink 8-8 přidala do konstelace na nízké oběžné dráze 20 dalších satelitů, včetně 13, které mají schopnost Direct to Cell.

Ke vzletu z Vandenbergovy vesmírné základny došlo v 5:58 PDT (8:58 EDT, 1258 UTC). Start se uskutečnil necelých 12 hodin poté, co SpaceX vypustila 22 satelitů Starlink ze stanice Cape Canaveral Space Force Station a asi 48 hodin po vypuštění čtvrtého letu své rakety Starship z jižního Texasu.

Posilovač prvního stupně Falcon 9 podporující tuto misi, koncové číslo B1061 ve flotile SpaceX, odstartoval po 21. a spojil B1062 jako řídící letové společnosti společnosti. B1061 již dříve zahájila dvě kvarteta astronautů (Crew-1 a Crew-2), dvě sdílené multi-družicové mise (Transporter-4 a Transporter-5) a také devět předchozích misí Starlink.

O něco více než minuty po startu přistál B1061 na dronové lodi SpaceX, “Samozřejmě, že tě stále miluji.” Znamenalo to 92. přistání na OCISLY a dosavadní 318. přistání na boosteru.

Dne 1. června Michael Nicolls, viceprezident společnosti SpaceX pro Starlink Engineering, poznamenal, že 11 startů Starlink v květnu zahrnovalo 26 satelitů Starlink Direct to Cell, které představovaly „přes 8 procent úsilí potřebného pro první službu typu direct-to-cell. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *